Polityka prywatności (RODO)

Polityka prywatności sklepu AGROSZYSZKA

 

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.

 

Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz.UE.L Nr 119,str. 1), Ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 ze zm.), Ustawą z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) oraz innymi przepisami prawa, dotyczącymi ochrony danych osobowych, obowiązującymi przez cały okres przetwarzania określonych danych. Dane osobowe Klientów przechowujemy na serwerach zapewniających ich pełne bezpieczeństwo. Dostęp do bazy danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy Sklepu.

Każdorazowo cel i zakres zbieranych danych osobowych przetwarzanych przez sklep AGROSZYSZKA wynikają z wyraźnej i dobrowolnej zgody Klienta lub obowiązujących przepisów prawa.

  1. Dane osobowe Klientów są gromadzone w celu prowadzenia Witryny, a w szczególności:
    1. Zawarcia i wykonania umowy sprzedaży produktów (włącznie z dostawą produktów), proces sprzedaży;
    2. Przyjmowania i rozpatrywania reklamacji, proces obsługi Klienta;
    3. Marketingu bezpośredniego własnych produktów w przypadku wyrażenia na nią zgody przez Klienta, dalej: proces marketingowy;
    4. Obsługi procesu rejestracji, tzn. czynności polegającej na założeniu przez Klienta konta, dokonanej z wykorzystaniem panelu administracyjnego udostępnionego na stronie Witryny, proces obsługi Klienta;
    5. Dochodzenia roszczeń i obrony przed roszczeniami, w tym także osób trzecich, proces obsługi klienta;
    6. Logowania do konta, tzn. podstrony Witryny, w ramach której Klient ma możliwość m.in. kontrolować stan złożonych przez niego zamówień, proces sprzedaży;
    7. Zapewnienia sprawnego funkcjonowania Witryny, proces obsługi Klienta;
    8. Tworzenia wewnętrznych raportów, analiz i statystyk (wyłącznie dla poprawy obsługi - nie udostępniamy tych informacji), proces obsługi Klienta;
    9. Dostosowania Witryny do potrzeb Klientów, proces obsługi Klienta; Wypełnienia obowiązków prawnych, wynikających z innych przepisów, m.in. podatkowych, proces sprzedaży; Prowadzenia korespondencji z Klientami, w tym także udzielania odpowiedzi na wiadomości Klientów, proces obsługi Klienta.
  1. Dane osobowe Użytkowników nie będących Klientami są gromadzone przez Sklep w celu:
    1. Odpowiedzi na pytania i sugestie Użytkowników.
  2. Sklep przetwarza następujące dane osobowe Klientów:
    1. Imię i nazwisko;
    2. Adres kontaktowy (ulica, numer domu, numer lokalu, kod pocztowy, miejscowość);
    3. Adres e-mail;
    4. Numer telefonu kontaktowego;
    5. Adres wysyłkowy - w przypadku, gdy różni się od adresu kontaktowego;
    6. Nazwa firmy - w przypadku Klientów nie będących konsumentami;
    7. NIP - w przypadku Klientów nie będących konsumentami.
  3. Sklep przetwarza następujące dane osobowe Użytkowników nie będących Klientami:
    1. Adres poczty elektronicznej.
  4. Podanie danych osobowych zawartych w niniejszej polityce prywatności jest dobrowolne, wymaga zgody Użytkownika i jest konieczne do dokonania zakupu w ramach Witryny, w tym wystawienia dowodu sprzedaży i wysyłki towaru.
  5. Podanie danych osobowych ww jest dobrowolne, wymaga zgody Użytkownika i jest konieczne do obsługi zapytań i zgłoszeń Użytkownika. Obsługa ta nie ma charakteru jednorazowego. W szczególności, gdy odpowiedź na pytanie / zgłoszenie Użytkownika zmieni się, Użytkownikowi zostanie przekazana nowa odpowiedź.
  6. Sklep kontaktuje się z Użytkownikiem drogą telefoniczną lub mailową.
  7. Dane udostępniane przez Użytkownika nie podlegają profilowaniu.

Każdy Klient, który przekazał nam swoje dane osobowe ma pełną możliwość dostępu do swoich danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też żądania usunięcia.

  1. Użytkownik ma prawo wglądu w swoje dane osobowe oraz prawo do ich poprawiania, uzupełniania, uaktualniania, sprostowania oraz żądania usunięcia. Ponadto, zgodnie z art. 15-21 RODO, Użytkownik ma prawo do ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych, wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania oraz prawo do przenoszenia tych danych.
  2. W przypadku uznania, iż przetwarzanie przez Sklep danych osobowych narusza przepisy RODO, Użytkownikowi przysługuje prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (tj. do dnia 25.05.2018 r. do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych, a po tej dacie do organu będącego jego następcą – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).
  3. Klient może zmienić swoje dane korzystając z właściwych zakładek na stronie internetowej Witryny.
  4. W przypadku Klientów dokonujących zakupu w Witrynie bez logowania oraz Użytkowników nie będących Klientami zmiana danych odbywa się za pomocą:
    1. Zgłoszenia listem poleconym na adres sklepu;
    2. Zgłoszenia mailowego na adres biuro@agroszyszka.com.pl
  5. W celu usunięcia konta Klienta należy:
    1. Wysłać zgłoszenie listem poleconym na adres Sklepu;
    2. Przesłać zgłoszenie na adres biuro@agroszyszka.com.pl
  6. Zgodnie z obowiązującym prawem, w przypadku żądania usunięcia danych osobowych Klienta, usunięciu nie ulegają dane osobowe Klienta znajdujące się w dokumencie sprzedaży przechowywanym na potrzeby fiskalne.
  7. Operator przekazuje zebrane dane osobowe Klienta, w zakresie niezbędnym dla dokonania dostawy produktu do Klienta, wybranemu przewoźnikowi.
  8. Operator przekazuje zebrane dane osobowe Klienta organom administracji państwowej, organom ścigania oraz organom wymiaru sprawiedliwości na ich wyraźne żądanie i tylko w przypadkach określonych przez przepisy prawa.

Nasz Sklep posługuje się również tzw. plikami cookies (ciasteczka).  Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego Sklepu.

Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

Materiały reklamowo - promocyjne wysyłamy Klientom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Dotyczy to w szczególności newslettera wysyłanego Klientowi, jeżeli potwierdzi wyraźnie wskazanego przez nas linka zawierającego akceptację na otrzymywanie newslettera o aktualnych promocjach,  rabatach i nowościach w naszym Sklepie. Materiały te dotyczą  wyłącznie oferty naszego Sklepu.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres sgzagri@gmail.com bądź telefonicznie pod numerem +48.297603296.

_______________________________________________________________________________

Oryginalne numery i nazwy (w tym zastrzeżone) podano wyłącznie w celach informacyjnych. Zastrzegamy sobie prawo do zmian danych technicznych i ewentualnych błędów. Zdjęcia mają charakter poglądowy i mogą odbiegać od stanu faktycznego (np. kolorem).
Sprzedaż prowadzimy wyłącznie do wyczerpania zapasów -strona nie odzwierciedla aktualnego stanu magazynowego.
W przypadku braku towaru, towaru na zamówienie lub dłuższego terminu dostawy, prosimy o kontakt ze sklepem celem potwierdzenia dostępności i aktualnej ceny!

Kontakt

  • Oferta
  • Używane

    MASZYNY

    UŻYWANE

Promocje
Mocowanie lampy ostrzegawczej - boczne opuszczane
Mocowanie lampy ostrzegawczej - boczne opuszczane
43,00 zł 39,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl